You are not connected. Please login or register

Коя е любимата ви двойка от книга ?

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

Коя е двойката от книга,която ви е любима,с какво точно ви грабна ?Може да посочите повече от една.


_________________
Облечена така :
Spoiler:
Вижте профила на потребителя

Анета Диабло

avatar
El Aliento del Diablo
1.Итън и Лена (Хроники на чародейците)-любовта им е наистина не възможна и въпреки това те се борят за нея. Харесват ми и самите герои като описание. Мисля, че си подхождат.

2.Чарли(Шарлот)и Рейес (Първия гроб отдясно) - една наистина пламенна двойка. Доста са страстни и това ми харесва. Харесва ми и това, че е опасно да са заедно, но въпреки това не им пука.

3.Клеъри и Джейс (Реликвите на Смъртните) - една от любимите ми двойки. Много са сладки заедно. Не мога да опиша защо точно ги харесвам, но мога да кажа, че взаимно се допълват.

4.Клеър и Шейн (Вампирите от Морганвил) - много ми харесват като двойка. Особено с правилата на Шейн. Не по-далеч от "втора база". xD

5.Ева и Майкъл (Вампирите от Морганвил) - страшна двойка са. Това момиче е способно дори да уплаши вампир!


_________________I love him, oh yes i do. He's for me, not for you. And if by chance you take my place, ill take my fist and smash you face....
Вижте профила на потребителя
Мисля,че в моята класация първото място е малко раздвоено.

Скарлет и Рет от "Отнесени от вихъра" определено са ми фаворити.Любовта им е като буря-толкова е дива и неприлична,те са толкова еднакви,че се отблъскват в това.Просто самата атмосфера около тях е невероятна! <3

Меги и Ралф
- "Птиците умират сами" - обаче също държат челно място в класацията ми.Забранената любов винаги е най-сладка и красивото при тях е,че макар и споделена,обстоятелствата ги притискат и не им позволяват да бъдат заедно.Преплитането с любовта към себе си и към принципите си-в случая религията-го прави още по-вълшебно!

И естествено нещо по-банално :

Елизабет и господин Дарси - "Гордост и предразсъдъци" -най-чистото чувство,най-искреното обожание,любовта през призмата на личната гордост,на самочувствието и желанието да намериш най-лошото във всичко.Просто безценна книга!

Вижте профила на потребителя

Scarlett

avatar
too young to care
О, моите фаворити безспорно са Елизабет и Дарси. Казаха ги преди мен, но все пак искам да изложа своята гледна точка.
Тяхната любов е типичен пример за онази любов, която е отредена на човек още с раждането. Те са толкова един за друг, привличането е толкова силно и разтърсващо, че те го бъркат с омраза. Любов, издържаща над всичко. Над предразсъдъците, над гордостта, над времената и над социалната пирамида. Любов напук, страстна, първична любов. Любов, толкова силна, че да си готов да преудолееш собствените си преценки и идеали, да преудолееш себе си. Ей това е любов ! И колкото и пъти да съм чела книгата, милиард пъти по толкова съмсе молила за такава любов. Изгаряща, объркваща, първична и сякаш през цялото време предначертана.

И ако мога да дам воля на въображението си, бих наредила тук още една двойка - Шарл Бодлер и музата му !
За колко жени е писал - не знам, ала и не ме интересува. Обаче в него съм забелязала два периода - два различни и изгарящи периода.Сякаш две жени, твърде различни.Или пък може би една жена - в началото и в края. Единият - период на красота, желание и сякаш прехласване към музата му, а другият - период на омраза, желание за мъст и кръвопролития. Той толкова умее да предава у читателя тези настроения, че ... аз наистина чувствам всяко негово вдъхновение като любов. Моя собствена любов и тръпка. Изпадам в захлас от описанията на любимата му, а кръвта ми бясно закипява, когато описва вече не чак така любимата му, като болест, като мърша ... като нещо твърде отвратително и непотребно. И все пак - не чак толкова непотребно, щом го вдъхновява.


_________________
Do you really think I'm made of stone ? Baby, come on !


[b]I just can't let you go ...[/b]

Вижте профила на потребителя http://weheartit.com/deneuve
Хърмаяни и Кормак. (Не знам дали така се пише... xd) /Хари Потър/

Пърси и Анабет. /Пърси Джаксън/

Джейс и Алек. /Реликвите на смъртните/

Вижте профила на потребителя

Sponsored content


Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите