You are not connected. Please login or register

Любим герой ?

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1 Любим герой ? on Нед Юли 03, 2011 6:38 pm

Кой е вашият любим герой ,защо точно той/тя ? Кое е нещото с което ви плени първо ?


_________________
Облечена така :
Spoiler:
Вижте профила на потребителя

2 Re: Любим герой ? on Нед Юли 03, 2011 9:58 pm

Анета Диабло

avatar
El Aliento del Diablo
Хана от 13 причини защо. Впечатли ме, че въпреки клюките тя остава вярна на себе си. Впечатли ме, че е взела толкова трудно решение само и само да запази малкото истина около нея. Впечатли ме, че дори след като се е самоубила тя не остава безмълвна. Това, че изпраща касетите силно ме впечатли защото не всеки е способен на подобни жертви. За себе си и за другите. И въпреки това разбирам защо го е направила, защото толкова хора са я наранили пишейки й се за приятели, че на края когато са я захвърлили тя не е издържала на това. На истина това лично за мен е един много силен персонаж... :D


_________________I love him, oh yes i do. He's for me, not for you. And if by chance you take my place, ill take my fist and smash you face....
Вижте профила на потребителя

3 Re: Любим герой ? on Пет Юли 08, 2011 11:24 pm

Scarlett

avatar
too young to care
Всъщност любимите ми герои са пет, но три от тях образуват Жената. Обичана, мразена,силна, желана - ето какво представлява всяка от нас :


Елизабет Бенет "Гордост и предразсъдъци"
Страхотна е. Умна, чаровна, леко устата ... и все пак дама. Тя е романтичната и мечтателска част, която живее у всяка една от нас. Да не споменаваме и мистър Дарси. Той пък е въжът, който живее в сърцата ни. Права съм, нали ? (:

Скарлет О'Хара "Отнесени от вихъра" Може би леко капризна и разглезена на пръв поглед. Момиче, свикнало да получава всичко и всеки на готово. Но изведнъж нещо се случва ... тя се превръща във воин като се бори не само за собственото си оцеляване. Силна, решителна и корава, Скарлет е втората част от пъзела, наречен "жена".

Белатрикс Лестранж "Хари Потър". Освен гореизброените качества, една жена трябва да е и нагла, на моменти арогантна и абсолютно непреклонна. Негативните герои винаги са ме привличали, но Белатрикс е неповторима. Не се спира пред нищо, а и очевидно не знае кога и как да спре. Не зачита чуждата болка, вероятно и не чувства. ("I killed Sirius Black, I killed Sirius Black ..." Какъв трябва да си, че да пееш това, когато някой изживява най-голямата си болка, а причината си ти ? Дори тогава Белатрикс не е смирена.).В един свят на мъже, не виждам как иначе бихме оцелели ние. И после как да сме слабия пол ! Да, Белатрикс може да е убиица, ала всеки преследва някакви идеали, нали ? А и да не бъдем лицемерни - най-зли са изцяло добрите.


_________________
Do you really think I'm made of stone ? Baby, come on !


[b]I just can't let you go ...[/b]

Вижте профила на потребителя http://weheartit.com/deneuve

4 Re: Любим герой ? on Съб Юли 09, 2011 8:16 am

Виери Айрис

avatar
girl, interrupted
Имам чувството, че ще пиша в тази тема много пъти, защото почти от всяка книга може да се извади поне един герой, който те грабва...
Следващите винаги са първите ми избори. Ще повторя някои от тези на Скарлет, но това само иде да покаже колко са забележителни.

Кларис Маклелън (451 градуса по Фаренхайт), защото е най-позитивното и очарователно същество, за което съм чела. Всяка нейна дума, макар и обикновена, звучи чудато, присъствието й носи топлота на книгата.
Елизабет Бенет (Гордост и предразсъдъци), защото е силна, горда, независима и умна; защото отказва да предаде себе си за общественото мнение; защото е надраснала възрастта си, но не е високомерна; защото е остроумна; защото е предана на себе си, на приятелите си, на мечтите си... Трябва ли да продължавам?
Скарлет О'Хара (Отнесени от вихъра), защото при Скарлет има една отлика с останалите героини, на които сме свикнали - тя не е надраснала детските си очаквания за света. Затова е капризна, кокетна и очаква всички да й се кланят. Въпреки това нейният герой постоянно търпи промяна, така че я виждаме и като зряла жена със силен, борбен дух, която не губи надежда, която въпреки това си остава Скарлет О'Хара, момичето от Юга, и във най-трудните й моменти можем да видим частица от онази глезла, с която се запознаваме най-напред. В Скарлет са събрани много от слабостите на женското (а цащо не и на човешкото като цяло?) сърце - тя е завижда и лицемерници, през повечето време е повърхността и често взима грешните решения, осъзнава властта си над мъжете и не се колебае да я използва. Затова и сблъсъкът й с Рет е като експлозия - той е единственият, който я вижда в пълнота, единственият, който може да я разбере и същевременно единственият, който може да й покаже каква е всъщност.
Неудачниците - Бил, Бевърли, Стан, Ричи, Еди, Бен (То), защото са толкова истински и са ми толкова близки - всеки по свой начин. Попринцип способността на Стивън Кинг да изгражда герой, които веднага обикваш, винаги ме е впечатлявала, но тук направо му разби. Четейки "То" преставам да съществувам тук и се пренасям там, в Дери, където децата се изправят срещу най-големите си страхове, но остават силни в приятелството и мечтите си. Най-удивителното е, че във всеки от тях намираш частица от себе си и дори от приятелите си, така че никога след това не можеш да ги забравиш.
Белатрикс Лестранж (Хари Потър), защото тя не е просто зла. Ако беше така нямаше да се различава много от другите смъртожадни. Бела е напълно отдадена на идеята си да служи на Черния лорд и то по най-добрия възможен начин, че изгубва себе си в този стремеж; стига до този етап, в който поставя идеала над всичко останало. Всъщност не, да се каже, че изгубва себе си е доста неправилно, по-скоро трансформира себе си в нуждата на идеала. Да, тя убива, да, тя изпитва удоволствие от това, но освен всичко друго, тя го смята за правилно. В това е цялата трагедия на персонажа й - нейното бъдеще е изцяло предначертано, защото е възпитана по начин, който изключва друга посока. Просто твърде рано свиква да смята чистокръвието за единствената възможност, така че от нейна гледна точка всичко, всичко, което върши е правилно и в името на каузата.

Малко се отнесох, май. Дори не съм сигурна дали съм изразила правилно това, което изпитвам към тези герои, но поне опитах. Пак ще пиша в темата след известно време, докато оформя следващата порция. (:

Вижте профила на потребителя

5 Re: Любим герой ? on Пон Юли 11, 2011 4:28 pm

Scarlett

avatar
too young to care
Не мога. Сърбят ме пръстите да напиша още няколко.

Първият ще е Дориан Грей. - Красавец. Не случайно погубената заради него Сибил Вейн го нарича "Чаровният принц". Красотата му е пленяваща, изгаряща, погубваща ... Младо, да не кажа все още недорасло момче, на което светът е предложен. А какво ли му предлага самият свят ? Нещо, което винаги сме желали. Вечна младост. Да бъдеш съхранен в най-добрите си години ... това дар ли е ? Прекалено млад е, за да преценява, а и прекалено красив. Определено може да си позволи да наруши правилата. Склонен към морални прегрешения, Дориан получава всичко - желан е и желае, всички човешки удоволствия са му дадени, ала постепенно дарбата му се превръща в проклятие. След действие идва и следствието ... но колко време би ни отнело да го разберем, ако сме на мястото на прекрасния Дориан Грей ?


Е, така и така започнах с мъже, грабнали сърцето ми, поне да довърша :

Сириус Блек - Неразбран борец за правда, той е отритнат и от двете страни - семейството му го отхвърля заради дружбата му с мътнороди, светът пък го отхвърля заради семейството му смъртожадни. Той самият е обвинен за деяния, срещу които се бори цял живот. И какво от това ? Ако Сириус Блек бе само това, то най-вероятно или щеше да ми дотегне до смърт, или дори е възможно да предизвика гадене в червата ми ... Не, този мъж е нещо много повече. Шегобиец, умник, бунтар и закрилник още от детството си. Умее да различава доброто от злото, глупаците от умните, приятелите от предателите ... С удивителна ловкост се измъква от всяка ситуация, по което може би малко си прилича с Джак Спароу. Но тук идва и огромната разликата между двамата - колкото и години да избягва ситуации за да отърве кожата, Сириус и за миг не се замисля дали да жертва живота си за скъп човек. И го прави. Смъртта му е трагична, натъжаваща и ужасяваща, но в същото време и някак необходима.


_________________
Do you really think I'm made of stone ? Baby, come on !


[b]I just can't let you go ...[/b]

Вижте профила на потребителя http://weheartit.com/deneuve

Sponsored content


Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите