You are not connected. Please login or register

Любими цитати.

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1 Любими цитати. on Съб Юли 02, 2011 11:10 am

Имате специално разрешение да задръстите темата с такива. :D


_________________When people ask me if I went to film school I tell them, 'no, I went to films.'
Вижте профила на потребителя

2 Re: Любими цитати. on Съб Юли 02, 2011 12:56 pm

Виери Айрис

avatar
girl, interrupted
- Октомври - ахна той. - Боже мой, така обичам октомврийските вечери, да ги поглъщам, да ги вдишвам, да усещам миризмата им. Да, наистина месецът е шантав и тъжен. Светът пламва през октомври. И си мислиш за всички мъртви, които няма да видиш никога вече.
- Литературна схватка, Рей Бредбъри

Някой винаги очаква някого, който пък никога не се прибира. Винаги някой обича нещо повече, отколкото нещото обича него. И накрая ти се иска да унищожиш нещото, каквото и да е то, само и само да не те наранява повече.
- Сирената, Рей Бредбъри

Понякога страхът е единственото, което ти остава. Човек поема до определена граница, после побягва, освен ако не намери някого, който да побегне вместо него.
- Отлети към дома, Рей Бредбъри

Мъжете не вярват на шепота.
- Червеният дракон, Томас Харис

Когато нараняваш някого, той започва да те обича по-малко. Това правят лекомислените думи. Карат хората да те обичат по-малко.
- Богът на дребните неща, Арундати Рой

Никой за нищо не носи вина. Ние не грешим, ние сме болни. Ние сме само едни жертви - алкохолици, наркомани, сексомани... Знаете ли, че можеш да си и магазиноман? Да, да! Няма алчност, има вещомания - плод на комерсиализма. Жертви бе! Сега вече не се казва: "Еди кой си се провали", а само отбелязваме, че е претърпял променлив успех. Ние създаваме общество от безгръбначни, самодоволни, хленчещи същества, които за всичко си имат оправдание, а не носят отговорност за нищо.
- Пуканки, Бен Елтън

Вижте профила на потребителя

3 Re: Любими цитати. on Съб Юли 02, 2011 1:08 pm

Анета Диабло

avatar
El Aliento del Diablo
"... а за умно момиче си много глупава, ако не разбираш, че науката не е съвършена. Случват се разни неща. Неща, които физиката и математиката и глупостите, които се измерват в лабораториите, не могат да обяснят. Хората не са просто закони и правила, Клеър. Те са... искрици. Искрици от нещо красиво и голямо. И някои от искриците блестят по-ярко..."

Вампирите от Морганвил
-------------------

- Това което си мисля ли си мислиш? - каза Шейн.
- Мисля си, че имаме 15 вампира и никаква кръв. - каза Клеар. - Това ли си мислиш?
- Не, мислех си че нямаме чипс. - каза Шейн.

Вампирите от Морганвил
--------------------

-Добре, друже, много съжалявам за ужасната си грубост и те моля за прошка - рече със заслужаваща възхищение смиреност, когато Тими открехна вратата. Само аз долових рязкостта в гласа му, когато продължи: - Мога само да кажа, че тя бе причинена от разбираемата ми обида заради думите ти, че Кати ми е сестра. И понеже довечера ще я чукам, можеш само да си представиш колко стресиран щях да бъда при мисълта, че оправям сестра си.
-Идиот такъв! - избухнах аз, когато ченето на Тими увисна. - Единствения, когото ще чукаш довечера, си ти самият!

Среднощен ловец: На крачка от гроба

-------------------

Знаех си, че да въртиш любов със сина на Сатаната не е на добро.

Първия гроб отдясно.


_________________I love him, oh yes i do. He's for me, not for you. And if by chance you take my place, ill take my fist and smash you face....
Вижте профила на потребителя

4 Re: Любими цитати. on Съб Юли 02, 2011 1:32 pm

Саманта Дейвис

avatar
Most talanted writer
Ето няколко:
 1. "Който се смее над белега, не познава какво е рана" - Уилям Шекспир, "Ромео и Жулиета"

 2. "И с колко плач соли една любов, която да не вкусиш си готов..." - Уилям Шекспир, "Ромео и Жулиета"

 3. "-Виж! Имам време! Най-после имам време!!
  - И щом вече го имате, какво ще го правите?
  -Ще го пропилея!!!" - Тери Пратчет, "Жътварят"

 4. "-Не можеш да се превърнеш в стока, в предмет, не може така, Ники, не може! - пищи тя.
  -Не е вярно - казва й Саймън. - Истинските актриса са по-големи курви и от порнозвездите! - настоява той. - Да позволяваш да използват тялото ти или образите, които създаваш, не значи абсолютно нищо! Гадно е, когато ги оставиш да използват чувствата ти. Това е истинската проституция..." - Порно, Ървин Уелш

 5. „Иска да разбере дали я обичам. Това е всичко, което всеки иска от всеки. Не самата любов, а познанието, че любовта съществува”
  Из „Ужасно силно и адски близо”

 6. „Надеждата те държи жив. Дори и когато си мъртъв, това е единственото нещо, което те свързва с живота.”
  Из „Моят Свети Валентин

 7. "Когато често се срещаме с дадени хора,те стават част от живота ни.И като станат част от живата ни,започват да се опитват да го променят.И се сърдят,когато не правим това,което те изискват от нас.понеже всеки си мисли,че знае как другия трябва да живее живота си."-"Алхимикът"

 8. "Да живееш, без да проумееш смисъла на живота, е все едно да обикаляш из огромна библиотека, без да докосваш книгите."
  "Изгубеният символ"

  "Да бъдеш никой и все пак себе си, в един свят, който ден и нощ прави всичко възможно да те превърне в някой друг, означава да се бориш в най-трудната битка, която човечеството някога е водило"
  Е. Е. Къмингс

  Академия за вампири:

 9. "- Да не би да ревнуваш, малък дампир?
  Отново го погледнах.
  - Не. Ако те ревнувах, отдавна щях да съм откачила, имайки предвид всички момичета, с които се занасяш." (Кръвно обещание)

 10. "-Защо дойде тук? - попита той накрая.
  - Защото ти ме удари по главата и ме завлече насила."

 11. "- Можеш да седнеш.
  - И тук съм добре.
  - Искаш ли нещо.
  - Освен да ме пуснеш?"

  Реликви на смъртните:

 12. "-Ние нямаме връзка - каза Алек.
  -Оо, значи с всички си така дружелюбен? "

  Тъмната кула:

 13. Няма такова нещо като щастлив край. Не съм срещнал нито един, който да може да се мери с "Имало едно време".
  Всеки край е жесток.
  Всеки край е просто друг начин да кажеш "сбогом".

 14. "- Къде ти е чувството за хумор?
  - Застреляха го в една битка."


_________________Вижте профила на потребителя

5 Re: Любими цитати. on Пон Юли 04, 2011 8:39 am

Виери Айрис

avatar
girl, interrupted
Това сигурно изглежда безсмислено, но толкова обичам да го чета и препрочитам...

Обичам да си мисля, така както обичам Лол, че ако животът ù преминава в мълчание, това означава, че тя е повярвала, макар и за миг, отминал със скоростта на светлината, че тази дума би могла да съществува. Но тази дума не съществува и Лол мълчи. Това би било дума-отсъствие, дума-празнина, дума с празнина в средата, такава празнина, в каквато всички други думи биха пропаднали. Тя не би могла да бъде казана, но би могла да заехти. Огромна, безкрайна като празния звук на гонг, тя би задържала тези, които в онзи миг са искали да си тръгнат, би ги убедила в невъзможното, би ги направила глухи за всяко друго слово, би назовала едновременно тях, мига и бъдещето. Тази липсваща дума, сякаш стопена плът на мъртво куче посред обедната жега на някакъв плаж, заразява всички останали, похабява ги.
- Похищението на Лол В. Щайн, Маргьорит Дюрас

Да, помисли си Клариса, време е денят да свършва. Даваме приеми, правим тържества, напускаме семействата си, за да живеем сам-сами в Канада, мъчим се да пишем книги, които обаче не променят света независимо от нашия талант, неспирни усилия и големи надежди. Живеем живота си, занимаваме се - всеки с нещо, - после заспиваме. Всичко е толкова просто и обикновено. Някои скачат от прозорците или влизат да се удавят, или взимат хапчета. Повечето умират случайно, при нещастни случаи, а още повече - голямато мнозинство, биват поглъщани от някоя болест или, ако са късметлии, от самото време. Едно е само утешението: отделен час тук или там, когато, противно на всякакви зли сили и очаквания, животът ни като че се разтваря и ни дава всичко, за което някога сме мечтали, макар че всички освен децата (а може би дори и те) знаят, че тези часове ще бъдат неизменно последвани от други, мрачни и много по-трудни. Въпреки това ние обожаваме града, утрото, надяваме се на нещо повече.
Един Бог знае защо го правим.
- Часовете, Майкъл Кънингам

Вижте профила на потребителя

6 Re: Любими цитати. on Вто Юли 05, 2011 3:14 pm

Гърците разказват,че отначало човекът бил кръгъл и за да го накаже за провиненията му,Зевс го разкъсал на две.Двете половини скитат по света и се търсят.Носталгията ги кара да търсят отново и отново и когато се срещнат,кръгът се затваря.Има истина в тази приказка,но само тя не стига.Когато двете половинки се срещнат отново,те са изживели своя живот до този момент.Не са еднакви както при раздялата.Имат недостатъци,слабости,рани.Не стига само да се срещнат и разпознаят.Сега трябва и да се изберат,защото двете половини вече не съвпадат идеално и само любовта може да приеме неравните краища и само прегръдката ги премахва,макар да боли.
Бяло като мляко,червено като кръв ~ Алесандро д'Авения


- Ще остана с теб, докато ти стоиш до тази река. Ако отидеш да спиш, ще спя под прозорците ти. Ако тръг­неш надалеч, ще те последвам.Ще бъда с теб, докато ми кажеш: „Върви си!" Тогава ще си тръгна. Но ще те обичам до края на живота си.

- Не трябваше да питаш. Любовта не задава много въпроси. Щом започнем да мислим, започваме и да се страхуваме. Този страх е необясним и няма смисъл да се опитваме да го изразим с думи.Може би това е страхът да не презрат чувствата ти, да не бъдеш отблъснат или пък да не развалиш магията.Ето защо не се пита - действа се. Поемат се рискове, както ти самият си казвал вече толкова пъти.
Край река Пиедра седнах и заплаках ~ П. Куелю

Вижте профила на потребителя

7 Re: Любими цитати. on Пон Юли 11, 2011 1:42 pm

Виери Айрис

avatar
girl, interrupted
Сърцата са яки, Пит. Рядко се случва да се разбият. В повече случаи просто се превиват.
- Сърца в Атлантида, Стивън Кинг

Когато никой не те поглежда, можеш да пробиеш с поглед дупка в хората. Забелязваш всички онези дребни подробности, върху които никога не би се спрял достатъчно дълго, ако и другият си направи труда да те погледне. Това... това е твоето отмъщение.

Телевизионните състезания са измислени, за да ни накарат да се чувстваме по-добре относно случайните и безполезни факти, останали от нашето образование.

Кога бъдещето от обещание се превърна в заплаха?

Чак когато изядем тази планета, Господ ще ни даде друга. Ще ни запомнят повече с унищоженото, отколкото със сътвореното от нас.

Когато не знаем кого да мразим, мразим себе си.

Онзи, когото обичаш, и онзи, който те обича, никога, никога не са един и същи човек.

Защо когато се смееш сам, се чувстваш като тъпак, а като се разплачеш, обикновено всичко свършва със смях? Как така можеш през цялото време да мутираш и пак да си все същият смъртоносен вирус?

Всичко, което прави Господ, е да наблюдава и да ни убива, когато му станем скучни. Никога, никога не трябва да бъдем скучни.
- Невидими изчадия, Чък Паланюк

Вижте профила на потребителя

8 Re: Любими цитати. on Пон Юли 11, 2011 7:34 pm

Scarlett

avatar
too young to care
Безброй са, вероятно. Но засега ще се огранича с един. Първо че винаги в главата ми се въртят цитати, а когато трябва да ги изброя, изведнъж изчезват. Така че сигурно ще ги наслагвам в поста си. Но ето един прекрасен мечтателски цитат.

Както и да е, аз все си представям малки дечица да си играят някаква игра в една голяма ръжена нива. Хиляди деца, а наоколо няма никой - никой голям човек, искам да кажа, никой освен мене. А аз стоя на ръба на някаква шеметна пропаст. И каква ми е работата ? Да спасявам всяко дете, което тръгне към пропастта - искам да кажа, ако то се е затичало и не вижда къде отива, аз да изляза отнякъде и да го спася. Ето, това бих правил по цял ден. Просто ми се иска да бъда спасителят в ръжта. Знам, че е лудост, но ей на, това е единственото нещо, което наистина ми се иска да бъда."ЖЕНАТА: Ето това си ти,
целият: господин Пею Яворов казва: "ИСкаш ли да ме целунеш? - целуни ме.
Искаш да си отидеш? - вратата е отворена. Искаш да останеш! - остани.
Особено не ми пречиш. Но каквото и да направиш, мене ми е все едно, безкрайно
все едно, защото ти не ми трябваш, аз съм достатъчно щастлив да съм
това, което съм, и на себе си сам стигам". Ето те тебе от начало до край
в тази наша история.Съгласи се, че това е уморително."
К. Илиев, из пиесата "Нирвана" (1982)Последната промяна е направена от Scarlett на Чет Сеп 29, 2011 4:03 pm; мнението е било променяно общо 1 път


_________________
Do you really think I'm made of stone ? Baby, come on !


[b]I just can't let you go ...[/b]

Вижте профила на потребителя http://weheartit.com/deneuve

9 Re: Любими цитати. on Чет Авг 18, 2011 4:59 pm

Виери Айрис

avatar
girl, interrupted
Казват, че боговете си играят със съдбата на хората. Но какви игри, и защо, и кои са пешките, и каква е играта, и какви са правилата - кой знае? Най-добре да не мислим.
Гръмотевица изтрещя...
Изтърколи се шестица.

Чудно нещо е човешката природа, винаги казваше Патрицият. Стига веднъж да разбереш къде са й лостовете за управление.
- Стражите! Стражите!, Тери Пратчет

Вижте профила на потребителя

Sponsored content


Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите