You are not connected. Please login or register

Как протича снимането на филм?

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1 Как протича снимането на филм? on Сря Юни 29, 2011 10:54 am

Снимането на един филм става в рамките на един месец и протича в три етапа.

І. Създаване
Сценаристите пишат резюме (около 1 страница), съдържащо описание на основната идея и действие във филма и ги изпращат (ЛС) на Режисьора. След това в рамките на няколко дни, чрез анкета, потребителите избират филма, който ще се снима този месец. При равен резултат в анкетата се прави ново гласуване, докато се избере един победител.

ІІ. Кастинг
След като филмът е избран, сценаристът (или -те, ако са повече) на съответния, правят кратка характеристика от по няколко изречения на персонажите и ги пускат в отделна тема. Атктьорите могат да се явят на "кастинг", като опишат как изиграват ролята, която са си харесали. Разполагат само с основната характеристика, така че може да развият образа. Режисьорът и сценаристите избират актьорите, а за останалите е възможно да останат като заместващи или да бъдат дописани поддържащи роли. Не забравяйте, че има награди и за поддържащи роли, а ако останете забелядани от критиците, може да се издигнете много по-бързо, отколкото главните актьори.

ІІІ. Снимане
Същинското снимане ще се провежда една седмица и то последната пълна такава от месеца. От понеделник до събота всеки ще "играе" и върши задълженията си в масовото РП на "Снимачната площадка", а в неделя Режисьорът, т.е. аз, ще сглоби елементите, ако трябва ще ги съшие с (бели) конци и ще пуска готовия продукт в "Киносалон"-а.
Нека да разясня функциите на всеки един.
Сценаристът (-ите) дават идеята и я оформят, изграждат персонажите; участват в подбора на актьори. Актьорите е "вживяват" в поверената им роля и я развиват, като наблягат на диалога, действието и описание на жестовете си.]Останалите - гримьори, дизайнери, оператори, etc. - отговарят за самата обстановка около актьорите, т.е. гримьорът описва как изглежда актьора, дизайнера - какво носи, отговорникът за декорите или оператора - в каква среда се намира.Накрая, както казах, аз като режисьор ще съберя цялата работа, която сте свършили в един цялостен текст. Колкото по-добре се справите, толкова по-малко редакции ще правя.
Може да има всякакви други длъжности - композитор, който да намира саунтрак за някоя и друга сцена; някой, който да прави постерите и т.н. Споделяйте идеите си, без да се притеснявате.
След представянето на филма, докато чакаме оценката на критиците, ако има такива, работим по следващия филм.

Общо взето е това. Надявам се, че ви е изяснило, но ако все още имате въпрос, не се притеснявайте да попитате.

Не забрявайте, че целта на тези РП-та са преди всичко да се забавляваме. Това означава, че може да разнообразявате снимачния процес по всякакви начини - сгрешени реплики, объркан грим, някой, който постоянно ви пречи да играете... Дори Режисьорът може да се намесва от време на време. (:

Тъй като форумът тепърва предстои да се разраства, първият филм вече събира екип. Мисля, че това дава достатъчно време да се съберат повече сценаристи, които да работят върху следващия.


_________________When people ask me if I went to film school I tell them, 'no, I went to films.'
Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите