You are not connected. Please login or register

Книжарница "Ромул"

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1 Книжарница "Ромул" on Пет Юли 01, 2011 9:17 am


_________________When people ask me if I went to film school I tell them, 'no, I went to films.'
Вижте профила на потребителя

2 Re: Книжарница "Ромул" on Пон Юли 04, 2011 11:31 am

Денят бавно напредваше, а скоростта, с която се движеше някак плашеше тъмнокосата. Мразеше да бъде навън когато започваше да се стъмнява, защото мракът винаги й бе напомнял за дните в къщата на г-дин и г-жа Фостър, пък и в дома за сираци по това време на денонощието не беше особено приятно. Вярно, че сега седеше напълно защитена в една сладка книжарница, но все пак никога не можеше да бъде сигурна от къде дебне опасност. Както са казали хората, ако й беше писано да умре щеше и метеорит да й падне на главата стига крайния резултата да е едно безжизнено тяло.
Анабел тръсна рязко глава опитвайки се по този начин да накара налудничавите си мисли да излязат от главата й. Не беше драматично момиче и подобни неща бяха излишни, освен това живота й бе поднесъл прекалено много горчилка за да си докарва и тя още повече от нея.
Чернокосата прокара пръст по реда на книгите. Намираше се в криминалния раздел и имаше намерение да се сдобие с някоя книги на Агата Кристи, която да добави към голямата си колекция от криминалета. Обожаваше подобен тип мистика, макар тя никак да не влияеше добре на и без това разклатената й от миналото психика. Никога не беше на добре да се забърква повече във фантазията си, защото по този начин само си вкарваше излишни страхове и паранои. Проблема в момента обаче бе, че имаше толкова много книги в личната си колекция, че полиците в коридора вече се бяха препълнили до неузнаваемост, да не споменаваше и тези в хола, както и купчините книги наредени една върху друга в ъглите на трапезарията. Не искаше да издевателства с това, че има много книги, че е начетена или нещо подобно, просто понякога кариерата й изискваше да бъде запозната с всеки един тип жанр книги и филми, пък и факта, че всичко това й носеше удоволствие не можеше да остане скрит.
- Десет малки негърчета похапваха добре.
Задави се едното, сега са девет те.
- изтананика си Бел като продължаваше да прокарва пръст по книгите вече търсейки една точна, която за момент бе изникнала в съзнанието й. Добре помнеше как още в дома за сираци бе откраднала точно тази книга от библиотеката на госпожа Скот и с нея тръгна цялата й любов към криминалетата и дори към хорър романите. За нещастие не можа да се сдобие с едно собствено копие от въпросната книга и силно се надяваше сега да я отрие.
- Мога ли да ви помогна с нещо? - попита някаква жена до нея и когато Ана я погледна й стана ясно, че е част от персонала в книжарницата.
Предполагаше, че може да й помогне, така че чернокосата кимна леко и се усмихна.
- Имате ли "Десет малки негърчета" от Агата Кристи? - запита момичето като задържа пръста си на книгата, до която бе достигнала за да не си изгуби реда на гледане. Дори и да я имаше нямаше намерение да спре да разглежда за някоя друга.
- Мисля, че са останали една или две бройки, ще проверя отзад. - отвърна й жената усмихвайки се благо, а след това се врътна на пети и се запъти към стаята на персонала, където предполагаше Ана, че се намира и склада с останалите книги.

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите