You are not connected. Please login or register

Още малко насоки

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1 Още малко насоки on Пон Юли 25, 2011 5:57 am

И така... дойде време да започваме. Предполагам, че всички са се запознали с темата [You must be registered and logged in to see this link.]. Честно казано, забравих всичко, което трябваше да напиша, затова ще ви кажа само няколко неща, които е важно да не забравяте.

Преди всичко тук сме да се забавляваме. Надявам се, че няма да има ядосани или разочаровани.

Всеки може да се включи - абсолютно всеки,а и колкото повече, толкова по-добре. Въпросът е освен да "снимаме филм" да разнообразим малко ежедневните роуплей ситуации, така че може да правите всичко, което изисква подпомагане или пречене на актьорите, докато си вършат работата. Самите актьори не е задължително винаги да пишат по филма, може да излизат да пушат, да си забравят текста и такива ми ти работи. Ще ни трябват статисти, все пак. Сценаристът може да се намесва всеки път, когато му се стори, че актьорите излизат от идеята или не казват нещо правилно. Това е част от процеса.

Сега... за темите "Репетиция" - понеже не ми хрумна по-добро заглавие - горе-долу те ще бъдат основен източник на това, от което после ще сглобя филма. Не е нужно да пишете поред в тях, направих няколко за да имате повече поле на действие, не всичко да е наблъскано в една тема. И така - в тези теми може да репетирате, играете, грешите, каквото искате. Само ще ви помоля, по-някакъв начин да маркирате същинските части, които после ще вкарам във филма. Няма значение какъв, стига да мога да ги различа.

Скоро ще има и други РП теми, в които ще може да пишете. Не забравяйте, че ако има гримьори, които се включат, гримьорната също става част от сглобката за филма. Изобщо, всяко изречение в този раздел може да бъде използвано, затова добре обмисляйте постовете си.

Това все пак не е роман, така че не се притеснявайте за последователността на действието. В крайна сметка, един филм не трябва да показва всяка секунда от живота на героя - може да започнем отзад-напред, да има ретроспекции, разказвач (примерно Джак да има откриващ монолог за всяка сцена) и такива нещо. Всичко това зависи от общите ни усилия.

Мисля, че това е всичко за момента.
Успех на всички и дано се забавлявате!


_________________When people ask me if I went to film school I tell them, 'no, I went to films.'
Вижте профила на потребителя

2 Re: Още малко насоки on Сря Авг 10, 2011 8:58 am

Първият филм, както споменах, е най-труден, защото нямаш образец, по който да работиш. В случая, той мина и ни предстоят много още, а аз установих какво ми се изплъзна предишния път.

1. Когато сте извън роля, може да пишете както искате, но тези части, които са на героя на героя ви, т.е. ще влязат във филма трябва да са в 3л., ед.ч. Много по-лесно се сглобява завършен разказ по този начин, без да се накъсва действието и позволява повече акцентиране върху обстановката, външността на героите и т.н.
2. Сценаристите могат да продължат да участват през цялото време, дори като се намесват в процеса на снимане. Освен това е хубаво да дадат предварителен план от няколко ключови сцени, които задължително трябва да присъстват, пък ако на актьорите им остане време, могат да добавят много допълнителни епизоди от себе си.

Всъщност за това се сещам в момента. Първата точка е най-важна. [You must be registered and logged in to see this image.]


_________________When people ask me if I went to film school I tell them, 'no, I went to films.'
Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите