You are not connected. Please login or register

Репетиция #2

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1 Репетиция #2 on Пон Юли 25, 2011 5:31 am

[You must be registered and logged in to see this image.]


_________________When people ask me if I went to film school I tell them, 'no, I went to films.'
Вижте профила на потребителя

2 Re: Репетиция #2 on Вто Авг 30, 2011 7:33 am

"Кошмарите на Балтазар" - така наричаха трупата ,в която участваше Флок.Той е гълтач на огън ,не е нещо специално.Всяка трупа си има такъв.Но в повечето случаи тези огнени творци наследяват своя талант.Флок обаче не е от циркова фамилия въпреки че още от много малък се "запалва" по огнените изпълнения когато е имало панаир.
Но как стигна до състава на "Кошмарите на Балтазар"? В тинейджърските си години ,вече доста добре развил таланта си ,решава да се изфука пред целия град.Решава да направи някой и друг номер преди да започне филма.Всичко вървеше добре докато факлата не се изплъзна от ръката на Флок.Изведнъж всичко пламна и хората започнаха да бягат.Не след дълго пристигна пожарната и слава богу потушиха пожара.Но за Флок края въобще не се очертаваше да бъде щастлив.Изпратиха го в поправително училище.Там прекара цели четири години.Беше натъпкал раницата си с кибрити и тайно си играеше с пламъчетата.
Е ,дойде време да си тръгне от там ,тъй като навърши осемнадесет години.
В гладът се бе установила така известната трупа "Кошмарите на Балтазар".
Една вечер се промъкна в лагера им и ги помоли да му дадат шанс.Показа най-добрите си изпълнения.Хората бяха така добри да го приемат в своето голямо семейство.Най-сетне мечтата на Флок се сбъдна.

Песента на петелът прекрати съня му и Флок се надигна от леглото.По принцип ставаше първи ,но днес всички го бяха изпреварили и се подготвяха за карнавала.По-скоро още закусваха ,но и това си е един вид подготовка.
Бодлър беше едно доста уникално и красиво градче.Преди също са били тук Флок и приятелите му.
Последна винаги ставаше Астория.Тя се присъедини към закусващите броени секунди след Флок.
Когато всички приключиха със закуската се насочиха към задачите си за деня - усъвършенстване на номера ,подготвяне на сцената ,настройване психически и физически и тен подобни.
Като за начало Флок започна да подмята факлата си ,която не бе запалена в момента.Не се нуждаеше от много подготовки ,просто трябваше да загрее.
Всички бяха готови.Музиката зазвуча силно и лека полека започнаха да прииждат зрители.Флок въздъхна и каза:
-Нов ден ,нов карнавал!-след това запали факлата си.

Вижте профила на потребителя

3 Re: Репетиция #2 on Съб Сеп 03, 2011 8:12 pm

Тази нощ Астория спеше непробудно, въпреки вълнението поради започването на панаира на следващия ден. Събуди се прекалено късно и щом се приведе в обичайния си вид, отиде на закуска. Не беше учудващо, че тя е последна; закъснението й не направи впечатление на никого.
Когато закуската свърши всички се втурнаха да се приготвят. Скоро хората щяха да се завтекат към панаира и Астория трябваше да бъде готова и в перфектната си форма. Днес беше свежа и слънчева, което се случваше доста рядко.
Влезе в палатката и вече си представяше тълпите, чакащи и минаващи покрай нея. Всъщност гадаенето не беше от най-любимите й занимания, но поради прекрасното й настроение, днес беше решена да не показва никакви признаци, че не й се харесва. Огледа се. Отвътре палатката не беше нищо особено. Имаше една необичайно висока кръгла маса, на която бяха положени чаша и кристално кълбо, на които се предполагаше, че Астория трябваше да гадае. Можеше да гадае на ръка, на чаени листенца и на карти - това бяха начините за гадаене, които тя използваше най-често. Възможно бе и да не знае други, но тези бяха напълно достатъчни за клиентите.
Едва забележима усмивка пробяга по лицето на Астория. Тя се обърна и излезе от палатката. Отново се огледа и вдиша от чистия въздух. Днес не се беше сещала за близначките, което беше странно, защото винаги гледаше да ги зърне миг по-скоро след ставането си от леглото. Скочи напред и ги затърси с поглед. 'Сигурно се готвят за представлението си', помисли си гадателката, но не се успокои. Не ги беше видяла на закуска, но реши, че просто са хапнали нещо набързо, а тя - вечно закъснялата - не ги е заварила. Прокара дълги пръсти през косата си и отново последва оглеждане. Всички бяха потънали в упражнения, а вече се чуваха смеховете на децата и гласовете на родителите им - вече бяха тук и всичко беше започнало.
Обърна се към палатката си. Нямаше никой. Сбърчи вежди и въздъхна. Принципно бързо се насъбираха трима-четирима човека отпред, но този път Астория явно нямаше късмет. Обърна се към Флок, който беше започнал да забавлява две деца.
Устреми се към него. Понеже никой не я чакаше да му гадае, засега щеше да пилее времето в приказки с гълтачът на огън. По-скоро тя щеше да говори, а той да си гълта огъня, колкото и странно да звучи. Въпреки предишното й настроение, което беше доста добро, тя изведнъж започна да нервничи, заради липсата на хора пред изумрудената палатка. След миг вече беше точно до Флок и го поздрави с престорена усмивка.
- Добро утро, Флок, как си днес? - стисна зъби при вида на двете радостни момченца, които прехласнато гледаха към гълтачът на огън. Поредната въздишка се отдели от устните й и Астория отново се обърна с неискрената си усмивка към Флок.

Вижте профила на потребителя

4 Re: Репетиция #2 on Нед Сеп 04, 2011 4:15 pm

Всичко си беше както винаги.Хора ,хора и още хора ,които прииждаха от всички краища на градчето.
"Ето ги и първите ми зрители" - каза си на ум Флок.
-Здравейте момичета! - поздрави ги той.- Готови ли сте да потънете в красотата на огнената стихия.-децата само кимнаха.
Флок за последно огледа на длъж ,за да види дали още някой няма да дойде преди за започне.Погледът му се прикова в Астория ,която беше застанала пред палатката си.Отново се обърна съм момичетата пред него и подхвърли факлата на високо.Направи задно салто и след това улови факлата.

-Добро утро, Флок, как си днес?-познат глас премина през ушите на Флок и той за малко да изпусне факлата ,но се получи нещо като добра импровизация.
-О ,здравей Астория!Благодаря добре съм.Надявам се и при теб да е така.
Флок за последно подметна факлата и после направи номера с гълтането й.
След кратката програма той се поклони и заговори:
-А сега мили момичета искам да ви запозная с една много специална дама.Тя е част от моето семейство и аз много я уважавам.Запознайте се с Астория - гадателката на нашата трупа.Придружете я до онази красива палатка и се в слушайте в думите й ,защото тя никога не лъже.Никога!Повярвайте ми.
Когато децата тръгнаха към палатката на Астория ,Флок само направи плавен жест с ръка към нея и и се усмихна широко.

Вижте профила на потребителя

5 Re: Репетиция #2 on Нед Сеп 04, 2011 8:03 pm

След като завърши, Флок подкани момченцата да дойдат в палатката. На Астория й се струваше се страхотна идея и почувства благодарност към гълтачът на огън.
- Благодаря. - каза тя и го озари с усмивка.
Децата бяха почти в палатката, когато жената ги настигна. Тя седна от едната страна на масата, а едното дете - от другата. То подаде ръка напред преди Астория да е продумала нещо. Повдигна вежди въпросително, което се стори съвсем обичайно на момчето, защото я погледна с подканващ поглед. Жената изглежда се съгласи и се вгледа в ръката му с преценяващ поглед. Скоро изясни всичко по линиите на дланите му и Астория погледна към другото момче. На него явно не му беше до това и на бегом се измъкна от палатка, следвано от приятеля си, след като подхвърлиха не много щедро някаква монета. Жената не беше в настроение да ги гони, а да чака клиентите си... онези, които не бяха наредени все още пред палатката. Астория излезе от палатката и отново се огледа. Прииждаха няколко човека, които след малко започнаха един по един да се изреждат на масата в палатката. Гадателката успя да намаже някоя друга пара, което й беше напълно достатъчно. 'Почивка' - каза си тя, въпреки че въобще не беше уморена, защото не бе свършила никаква работа.
Върна се при Флок, макар и той любезно да я беше отпратил миналия път. Но в ден като този, Астория си беше особено нахална, затова реши отново да му досажда.
- Вземи си почивка. - подкани жената при вида на изпотеното му лице.
Чу бурен смях и се обърна към палатката. Там бяха застанали вече петима човека, чакащи гадателката да благоволи да пристигне.

Вижте профила на потребителя

6 Re: Репетиция #2 on Пон Сеп 05, 2011 4:54 am

Флокс продължаваше и продължаваше да забавлява публиката.
По едно време Астория отново се появи ,казвайки му да си почине.След това бързо се придвижи към палатката си.
Флок нямаше нищо против да си почине.Все пак с толкова хора наоколо ,този огън и напрежението си оказваха натиска.Той се поклони и каза:
-Ще продължим след час!-след което слезе от малката си сцена.Грабна една хавлия и започна да попива потта си.
Промъкна се в палатката при Астория незабелязан и тихо застана зад нея.Тя нямаше клиенти в момента , за това Флок реши малко да се пошегува с нея.
-Хей ,Астория!-викна той на жената ,която вече стоеше на нокти и бавно се обръщаше към него с гневен поглед.-Хъъъ...-възкликна уплашено той.-Как върви с гадаенето?-усмихна се широко.
След като тя му отговори ,той реши да я ободри и за това седна на масата срещу нея.
-Хайде гледай ми на ръка и на всичко друго.-каза той и сложи на масата една кесийка с монети.-Това ми е днешната печалба ,за това ми кажи всичко което узнаеш за мен.

Вижте профила на потребителя

7 Re: Репетиция #2 on Пон Сеп 05, 2011 1:17 pm

Бяха досадни тези хора. За първи път Астория не искаше да докосне никой от тях, но беше крайно наложително. Седна и стисна ръката на едно от момчетата, които бяха пристигнали, придърпвайки я към себе си. Усещаше как то иска да изпищи от болка, защото тя го стискаше с всичка сила, въпреки това не издаде звук. Това беше момент, в който гадателката искаше да каже 'В скоро време нищо няма да се промени, довиждане.', но беше невъзможно.
Изредиха се сякаш хиляда човека, когато Астория чу познат глас. Флок се беше вмъкнал съвсем незабележимо в палатката.
- Как върви с гадаенето? - попита той.
- Приказно. - процеди тя през зъби и отново се загледа в ръката на жената срещу нея, която също беше част от тълпата.
Скоро всички се измъкнаха от палатката и останаха само Астория и Флок. Той седна срещу нея, слагайки кесия с монети на масата.
- Хайде, гледай ми на ръка и на всичко друго. - заяви гълтачът на огън и я погледна предизвикателно.
Астория избута кесията от масата и тя падна на земята. Придърпа ръката му като се загледа с преценяващ поглед. Проследи с поглед линията на живота, която беше права през първата половина, а след това леко наклонена - знак, че показва баланс между чисто прагматичното и чисто духовното. Веднага след това му го каза без дори да го погледне. Линията на живота започваше заедно с линията на разума, а това сочеше грижовност и предпазливост. Погледна към линията на съдбата, която се се прекъсваше, пресичайки собственото си възвишение и след това бе отправена към това на Юпитер - знак, че успехът ще бъде голям и ще донесе огромно удовлетворение. Астория се усмихна и му го съобщи. Вгледа се в линията на сърцето. Започваше от центъра на Юпитер, което показваше следване на личните идеали и гордост. Беше й пределно ясно, че на мъж, който имаше такава линия, можеше да се разчита и да му се има доверие, което след секунди вече беше споделила с Флок.
След броени минути приключиха с гледането на ръка. Астория му показа още няколко начина, между които бяха гадаене с карти и на чаени листенца. За първи път на жената й се стори странна цялата й работа, но не обърна особено внимание на това. Усмихна се на Флок и силно се надяваше да е останал доволен.

Вижте профила на потребителя

8 Re: Репетиция #2 on Вто Сеп 06, 2011 8:51 am

Флок беше смаян как с няколко докосвания и по-сериозно вглеждане ,Астория разбра всичко за неговото бъдеше.След това последваха още няколко метода на гадаене.
Флок се наведе и вдигна кесийката сложи я отново на масата и каза:
-Благодаря Астория!Беше страхотно!
След това излезе от палатката с приповдигнато настроение.Почивката му бе свършила и той се насочи към своята най-вярна приятелка - факлата.
На сцената имаше огромен метален ,много широк обръч ,който имаше улей в средата.Той минаваше по цялата дължина на на обръча.
Флок сипа спирт в улея.След това вдигна факлата и я запали.Допря я до спирта в улея и рязко се дръпна ,когато високите пламъци избухнаха.
Започна със своите ротации на факлата ,като от пламъците се виждаше от раменете нагоре ,а и естествено факлата.
Публиката меше удивена.Определено след прекараната почивка при Астория ,Флок се бе изпълнил с много адреналин.

Вижте профила на потребителя

9 Re: Репетиция #2 on Вто Сеп 06, 2011 6:29 pm

Флок вдигна кесията от земята и я върна на масата. Астория се смръщи, а след миг той беше изчезнал от палатката. Жената стана и бавно излезе отвън. Флок беше започнал да зашеметява публиката, в която не след дълго се присъедини и гадателката. Тя беше изумена от способностите му. Щеше да го изчака да свърши и да му върне кесията с монетите. Тя наистина не искаше да й заплаща, той й беше приятел, въпреки всичко. Не беше кой знае колко трудно да надникне в бъдещето му, все пак това й беше работата.
Огромна тълпа го гледаше и му се наслаждаваше, включително и Астория. Чуваха се одобрителни подсвирквания от всяка точка на огромната група хора. Жената просто се усмихна широко и нямаше търпение да свърши, за да го поздрави.

Вижте профила на потребителя

10 Re: Репетиция #2 on Пет Сеп 09, 2011 7:14 am

Докато забавляваше публиката ,Флок забеляза Астория с периферното си зрение.Изглеждаше доста щастлива.Но в дясната й ръка Флок забеляза кесийката си.
Когато свърши с поредната програма той отиде при нея.
-Няма да се откажеш нали?-попита той и се засмя.-Тези пари са за теб.Аз съм като всички останали хора.Всички сме равни и за това не мога да приема тези пари обратно.Не е редно.-гълтачът на огън сведе поглед.-А и така ще нараниш достойнството ми.
Флок побутна ръката на Астория с кесийката към нея.
-Ти ги заслужи.И не искам повече да спорим по въпроса.Вече ти казах аз съм като всички останали и не е редно да те да те възнаградят за труда ти ,а аз - не.
След това той я прегърна.
-Между другото виждам опашка пред твоята палатка.-Докато си приказваха ,няколко човека се бяха наредили и чакаха своя ред при гадателката Астория.

Вижте профила на потребителя

11 Re: Репетиция #2 on Съб Сеп 10, 2011 5:27 pm

Засмя се; не обели и дума, докато Флок говореше. Нямаше да се примири толкова лесно, но засега нямаше да му противоречи повече.
Обърна се към палатката си - имаше доста голяма опашка, при която скоро Астория трябваше да отиде. Понякога всичко това й ставаше досадно, но нямаше връщане назад.
Озари гълачът на огън с усмивка и забърза към палатката. Явно хората се бяха изнервили, но защо тогава все още стояха? Тези намусени физиономии пронизваха Астория и тя изсумтя презрително, докато сядаше на масата.
Първото момче беше много капризно и какво ли не искаше от гадателката, докато тя накрая не го отряза и той не си замина възмутен. Никога досега не беше правила така, а и не й харесваше особено. Следващият човек - усмихната сгърбена жена - не си намери място на стола, докато не разбра как ще е по-удобно на Астория. Гадателката се опитваше да не обръща внимание на този факт; нямаше против да стои права на един крак, само и само да излезе по-скоро от палатката.
Изредиха се почти всички хора. За Астория всички те бяха едни и също; искаше да дойде някой странен и чудат човек, на когото гадателката да гледа с удоволствие.

Вижте профила на потребителя

Sponsored content


Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите