You are not connected. Please login or register

Италиански ресторант "Il Vicolo"

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1 Италиански ресторант "Il Vicolo" on Чет Юли 07, 2011 3:46 pm


_________________When people ask me if I went to film school I tell them, 'no, I went to films.'
Вижте профила на потребителя

2 Re: Италиански ресторант "Il Vicolo" on Пет Юли 08, 2011 11:49 am

Излязох от вкъщи с идеята да отида до фризьорския салон или нещо подобно. Все пак външния вид бе всичко за мен и би трябвало така да бъде за всички Дълбока въздишка се отдели от гърдите ми и вместо да се запътя към салона се отправих към италиянския ресторант на ъгъла. Не, че беше в мой стил, но бях гладна, а не ми се занимаваше с нищо по-далеч. Отворих вратите на заведението. Беше пълно и все пак си намерих една последна маса. Сервитьорката дойде до мен и взе поръчката ми. Огледах се. Тук винаги бе доста уютно. А и винаги беше претъпкано. И аз идвах често тук. Познавах някой от работещите тук и бяха страхотни хора. Е не, че общувах с много такива хора, но все пак не бях пълен сноб. Същата сервитьорка, която ми взе поръчката ми донесе салатата и джина. За сега това после ака все още съм гладна ще си поръчам друго. Обърнах глава към това, което се предполагаше, че е бар.

Вижте профила на потребителя
Почивка. Това ми трябваше, определно. Опитох до ,,небето". Така наричах мястото за сядане до прозореца. Качвах се по стъбличката и съм там. Нещо като друг етаж, но без стена от ляво. И не особено широко. Започнах да чета книга, четох сценарии, които не ми трябваха и корема ми започна да къркори. Отидох до хладилника и видях, че има колаби и кашкавал. Е, не ми се ядаха сандвича. Отидох до Италиансция ресторант, който беше наблизо. Продавачките познаваха Анита, затова и мен. Влязох вътре и, отново, беше претъпкано. Е, вкусно готвеха. Видях Мия да седи сама. Ако не чакаше някой... С нея се бяхме виждали на една премиера, запознахме се и нищо повече. Отидох до масата.
- Мия, здравей! Чакаш ли някого? Претъпкано е... Ако желаеш компания.

/Извинявам се много за закъснението./

Вижте профила на потребителя
- Мия, здравей! Чакаш ли някого? Претъпкано е... Ако желаеш компания. - сепнах когато някой ме поздрави. Обърнах се към източника на гласа и се усмихнах. Казваше се Макс Фрей ако правилно съм запомнила фамилията му. Бяхме се запознали на една филмова премиера, но само толкова.
-Здравей Макс. Не сама съм и да сядай. - поканих го усмихвайки се.

Вижте профила на потребителя

5 Re: Италиански ресторант "Il Vicolo" on Съб Юли 09, 2011 10:07 am

Е, така да бъде. Седнах и махнах на сервитьорката.
- Поръчала ли си? - попитах блондито. Какво ли щеше да яде? Салата без овкусяване и филия черен хляб? Това момиче беше зарибено по външния си вид. Не, че му разбирах.
Обичах да критикувам храна. Беше забавно, но тея работи само вкъщи. Сервитьорката дойде.
- Спагети Болонезе, моля. - казах. Мия също поръча и сервитьорката отиде в кухнята.
- Е, как е кариерата, Мия?

/Извинявам се, че е кратко, но бързам. Автобус имам да гоня./

Вижте профила на потребителя

6 Re: Италиански ресторант "Il Vicolo" on Пон Юли 11, 2011 12:00 am

Сервитьорката дойде и й поръчах салатата, която си бях избрала от менюто и един фреш от портокал. Погледнах към Макс готова да му отговоря.
Усмихнах се.
-Върви страхотно и все по-добре. - с усмивка казах аз и отпих от водата, която си бях поръчала по-рано.
-Ами при теб? Как върви? - попитах с доза любопитство, но без да прекаляам аз.

Вижте профила на потребителя
- O, при мен? Да ти кажа, нищо особено. Почивам си, няма интересни филми, че да ида на кастинг. - засмях се. По скоро не ме канеха. Защо ли очаквах покана? Определено трябваше да се замисля върху това, ако исках да играя още. Станах прекалено лигав. Сервитьорката ми донесе кока кола-та, която бях поръчал по късно. Взех си сламка и започнах да пия. Първата глътка - най-газирана. Пристигна и салата и фреша на Мия. После сервитьорката се върне носейки спагетите ми. Доматения сос, каймата. Помирисах ги и опитах. Вкусни бяха.

Вижте профила на потребителя

Sponsored content


Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите